© Copyright Phytalis.

WANNEER/WHEN
Zaterdag, 25 mei / 25 Th  May
09:00 - 21:00

 

​Zondag, 26 mei / 26Th  May

09:00 - 18:00

 

ADRES /ADDRESS

Sportcentrum Mariahoeve

Het Kleine Loo 12
2592 CE Den Haag
www.bcdropshot.nl

ROUTE
  • w-tbird
  • w-facebook

Achtergrond

Het Phytalis-Drop Shot Grand Prix toernooi is in 2013 ontstaan vanuit de wens om bijzondere aandacht rondom het 65 jarig jubileum van badmintonclub Drop Shot te creëren. Het bleek een succes en een blijvertje. In 2015 en 2016 is het Grand Prix Toernooi met bijna de maximale score gewaardeerd door Badminton Nederland.

 

2017 START MASTER FINALS & SPECTACULAIRE SUPER FINALS

In 2017, onze lustrumeditie en het 70 jarig bestaan van Drop Shot, hebben we opnieuw een gaaf concept uitgewerkt met goedkeuring van Badminton Nederland en de Master toernooien. We organiseerden de Master Finals, het slottoernooi van het Master Circuit, tegelijk met ons Grand Prix Toernooi. En als kers op de taart verspeelden we op zondamiddag de Super Finals.

 

2018 MASTER FINALS & SUPER FINALS DEFINITIEF

Uit de evaluatie blijkt dat de opzet van de Master Finals met de Super Finals in de basis een succes is. Er zijn vanuit de evaluatie wel heel goede verbeteringen doorgevoerd.  En zo is het concept omgezet in een definitieve vorm.  Voor alle toeschouwers en fans is het twee dagen gegarandeerd genieten van mooie wedstrijden!

2019  HAAGSE BADMINTONWEEK

Uit de evaluatie blijkt dat de Super Finals te weinig toegevoegde waarde heeft voor spelers en publiek. Deze wordt dit jaar dan ook niet meer gehouden. De rest blijft gewoon overeind. En er is meer... Zo begint de week ervoor al de Van de Kolk Hypotheken Cup​ gecombineerd met slottoernooi Masters jeugd. We zien dus topspelers voorbij komen, de beste teams van Nederland, de beste Jeugdspelers en natuurlijk heel veel fanatieke badmintonspelers tijdens het Grand Prix Toernooi! Met recht de Haagse week boordevol badminton. Voor alle toeschouwers en fans is het meer dan een week gegarandeerd genieten van mooie wedstrijden!

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

Er zijn twee belangrijke wijzigingen in het reglement voor de Master Finals:

  1. Het gaat om top 8 spelers uit het Master Circuit

  2. De verliezers van de kwartfinales stromen in bij de kwartfinales van het GrandPrix toernooi.

 

25 & 26 mei 2019 is 

(top) sport, plezier en ontspanning voor alle

(inter)nationale badmintonvrienden

Het gaat ons om jou!

Waarderingen en nieuwe concepten zijn fantastisch en nodig maar het gaat ons om jou, badmintonner en fan van de badmintonsport! Daarom organiseren we in 2017 ook weer heel graag inmiddels traditionele MEEAT (MEET & EAT) met een drankje en een hapje van het Indisch buffet.

Wil je overnachten? Dat begrijpen we natuurlijk! Blijf je toch gezellig slapen heb je volgende dag nog een lekker ontbijtje ook!

Drop Shot traditie​
Geheel in de Drop Shot traditie is een evenement uitgewerkt waarbij de beste prestatie gecombineerd wordt met maximaal plezier in een fantastische ambiance.

Iedereen
Iedereen die badminton een warm hart toedraagt is van harte welkom. Als deelnemer, als toeschouwer of allebei


Top en breed

Naast een toernooi voor iedereen, zoekt dit evenement ook duidelijk (inter)nationale topspelers. Dat doen we door een ruim budget aan prijzen en een normaal wedstrijdschema. ​

MEEAT: Meet & Eat

Sport, plezier en ontspanning passen uitstekend bij elkaar. Samen komen met (oude) vrienden mag niet ontbreken. Ook dit jaar natuurlijk onze MEEAT.  Op de zaterdagmiddag/-avond

Hapje, drankje, gezelligheid

Sportcentrum Mariahoeve stata weer garant voor sfeer en ambiance. Toko Menteng (eigenaar Seno The), verzorgt weer een heerlijk Indisch buffet. De DJ is al aan het warm draaien. Samen met  een drankje en gezellige mensen wordt dit een hele mooie zaterdag!